Prijava!
Korisnički ID: gost1139411
Sitonija
tema: Smeštaji - Toroni - TORONI SMEŠTAJ
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 261
reputacija: 1

KUĆA OLGA - smeštaj u najzelenijem delu Toronija!Kuća Olga - Toroni

U leto 2008. godine kada je zapravo i nastajao prvi putopis Sitonijanadlanu kuća OLGA bila je naša baza tokom 10 dana kada je Sitonija svakodnevno efikasno razotkrivana i osvajana. Petokrevetni apartman u kojem smo bili smešten je na spratu glavne kuće sa pogledom na dvorište i deo gde su smešteni bungalovi. 

Apartman se sastoji od dve odvojene spavaće sobe sa po dva pojedinačna ležaja u svakoj. Svaka soba raspolaže svojom klimom i obe  izlaze na veliku terasu sa pokretnom tendom koja zaklanja sunce u prepodnevnom delu dana kada je ova strana kuće osunčana. Peti ležaj smešten je u prostoriji u koju se ulazi kada otvorite ulazna vrata apartmana,  a odavde se ide i u kuhinju i kupatilo. Voda u Olgi, baš kao i u celom Toroniju je ispravna, ali za tehničku upotrebu pa bi za piće trebalo koristiti flaširanu. Boja i ukus su joj nekako čudni, ali definitivno nije morska, a  za tuširanje i pranje sasvim upotrebljiva.

Prozori na kupatilu i kuhinji postoje ali nisu u funkciji s obzirom da je susedna zgrada sazidana tik uz Olgu. Šteta, jer ovako nema prirodnog svetla pa je upaljena sijalica obavezna čak i danju. Mi smo po dolasku od mlade gazdarice odmah "pokupili" nekoliko stonih lampi kako bi zadovoljavajuće osvetlili prostor.

Kuća je okružena baštom sa puno drveća (borova i palmi) i dosta cveća i zelenila, a  parking je obezbeđen u dvorištu. Strana kuće okrenuta ka dvorištu je mirna i okrenuta ka istoku tako da je buđenje sunca prizor koji ne bi trebalo propustiti. Naravno sledi doručak na vrlo komotnoj terasi sa dva velika ovalna plastična stola i sušačima za veš, a onda put neke od plaža Sitonije kojih oko Toronija ima zaista mnogo.

Na kraju bih par reči i o famoznom kanalu koji prolazi uz dvorište Olge. Naime u pitanju je kanal za odvođenje kišnice kojih je po Sitoniji mnogo, pogotovo na mestima gde postoji brdovito zaleđe kao bi se izbegle poplave, a kišnica usmerila ka moru. Činjenica je da se kao posledica grčke lenjosti ovi kanali ne održavaju pa je uvek nešto zaostale vode pretvorene u stanište trske i žaba. E sad, kome smetaju žabe možda će ovo podići na nivo problema kao epizoda sa Sawyer-om u kultnoj seriji LOST. A neki pominju i motoriste koji navodno "masovno" na krivini kod Olge ubrzavaju i prave buku. Mi ova dva problema nismo imali jer ili smo bili mnogo umorni po povratku u Toroni i odmah zaspali ili ovih stvari tada nije zapravo ni bilo.

U sklopu Olge postoji i lekarska ordinacija pedijatra dr ADAM MENEGAKIS (tel.+30 23750/51234) koja u vreme našeg boravka srećom nikom od gostiju nije zatrebala. Posteljina i peškiri bili su nam zamenjeni na pola smene. U svakom slučaju KUĆA OLGA je mesto gde se kad god prolazimo kroz Toroni uvek rado zaustavimo i podsetimo jednog od najlepših odmora koje nas je neraskidivo vezalo za Sitoniju.

Lokacija kuće OLGA je kod S krivine i mostića ili precizno GPS(N39.9836304/E23.9040439)


 

Kuća Olga - Toroni - ulazna kapija i pogled na glavnu zgardu


Kuća Olga - Toroni - dvorište sa palmama i borovima


Kuća Olga - Toroni - jedna spavaća soba petokrevetnog apartmana


Kuća Olga - Toroni - druga spavaća soba petokrevetnog apartmana


Kuća Olga - Toroni - velika terasa sa pogledom na dvorište


Kuća Olga - Toroni - pogled sa terase na dvorište i deo sa bungalovima

556
Post napisan: 2012-04-22 16:18:53
Smeštaji - Toroni - TORONI SMEŠTAJ - Post broj: 1
idi na dno idi na vrh
autor
cica
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Dragi SND,

 

preko puta hotela Nestor na samoj plazi se nalazi kompleks sa bazenom, ali ne uspevam nigde da nadem sta je to, ako neko moze da mi kaze sta je to, da li se izdaje...bila bih vrlo zahvalna. Potrebno mi je nesto tako, da je na samoj plazi a da ima dovoljno zelenila da dete moze ceo dan da provede napolju
Komentari:

sitonijanadlanu
U pitanju je kompleks GEORGIADIS koji u svom sastavu ima bazen sa pool barom i prelepom travnatom površinom sa puno drveća i hlada. Ovaj deo plaže Toronija na potezu ANGELOS GARDEN - GEORGIADIS - PANAGIOTA opisan je na delu sajta OAZA NA KRAJU TORONIJA

Bazen kompleksa GEORGIADIS - Toroni

napisano: 2013-02-28 20:38:40

401
Post napisan: 2013-02-28 19:50:27
Smeštaji - Toroni - TORONI SMEŠTAJ - Post broj: 2
idi na dno idi na vrh
autor
cica
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Puno,  puno hvala...

 

a sad na google))))

389
Post napisan: 2013-02-28 21:29:32
Smeštaji - Toroni - TORONI SMEŠTAJ - Post broj: 3
idi na dno idi na vrh
autor
lijce
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Da li je neko bio u Toroni Paradise ? Kakva je plaza ispred i kakav je Toroni krajem maja? Da li je voda jos uvek hladna?


Komentari:

sitonija
TORONI PARADISE nalazi se uz samu plažu u južnom delu mesta, odmah pored hotela BLUE SEA. Ovaj deo plaže je sa sadržajima, a more je kao duž cele plaže Toronija fantastično. Voda je u maju još uvek hladnjikava, a prava sezona kupanja na Sitoniji počinje između 25. maja i 5. juna, barem je tako bilo proteklih godina. Kako će biti ovog leta videćemo, globalne promene menjaju ne samo klimu već i sunce zalazi više "desno" nego pre, pa ipak nadam se da će zalasci sunca posmatrani sa plaže Toronija i dalje biti fenomenalni kao i do sada.

 napisano: 2014-02-23 15:04:39

177
Post napisan: 2014-02-23 00:07:00
Smeštaji - Toroni - TORONI SMEŠTAJ - Post broj: 4
idi na dno idi na vrh
autor
lola
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Da li je neko bio u kuci Basil-Blue Sea hvala unapred112
Post napisan: 2014-06-30 16:50:16
Smeštaji - Toroni - TORONI SMEŠTAJ - Post broj: 5
idi na dno idi na vrh
autor
dmarkovic
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

rezervisali smo vilu Flower u Toroniju za sredinu septembra, koliko je udaljena od plaze i  kakva su iskustva sa smestajem u ovoj vili a posebno me interesuje odrzavanje i higijena?


Komentari:

thalassa
Flower se nalazi praktički na plaži, čim pređete put izlazite na zelenu površinu koja odvaja put i samu plažu.
napisano: 2014-07-18 22:42:12

109
Post napisan: 2014-07-10 20:54:40
Smeštaji - Toroni - TORONI SMEŠTAJ - Post broj: 6
idi na dno idi na vrh
tema: Smeštaji - Toroni - TORONI SMEŠTAJ
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 858 gosti:1139411 ukupno:1140269
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu 2012-2015 / powered by sitonijanadlanu.com