Prijava!
Korisnički ID:
Sitonija
tema: Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA
strana 1 od 1
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

DUKINA PLAŽA, najbolje od Sitonije ostavljeno za kraj!

Moj favorit kada je Sitonija u pitanju i meni najlepša plaža po svim kriterijumima. Sastoji se iz 4 uvale, 2 veće i 2 male. Tirkiz, pesak, pogled na Atos, borovi u zaleđu, a osećaj predivne prirode rečima neopisiv. Nešto težeg pristupa ali vrlo popularna među lokalnim Grcima. Uz dopunsku radost što su u leto 2011. mnogi čitaoci putopisa SITONIJANADLANU.COM/DUKINA PLAŽA ovde bili, otkrili i uživali ovu lepotu pozdravljam sve koji su podržali moj predlog imena ove plaže, a pogotovo Nenada Tadića iz Novog Sada koji je najviše učinio da se DUKINA PLAŽA prikaže u svom najboljem izdanju.


DUKINA PLAŽA - pogled sa zaleđa

DUKINA PLAŽA - 1. uvala

DUKINA PLAŽA - 1. uvala

DUKINA PLAŽA - 2. mala uvalica

DUKINA PLAŽA - 3. uvala - pogled iz vode

DUKINA PLAŽA - 3. veća i 4. manja uvala

DUKINA PLAŽA - 4. uvala - DUKINA UVALA



Komentari:

mungosava
vauuu...ovo je raj na zemlji!
napisano: 2012-01-20 08:17:57
Zvoncica
Mi smo je prosle godine trazili ali je nismo nasli.... :-( Moracemo se ove godine malo vise potruditi!
napisano: 2012-01-30 23:20:48
sitonijanadlanu
Siguran sam da ćete je ove godine sa lakoćom pronaći i uživati u potpunosti. Uskoro u ovoj temi detaljno uputstvo u slici i reči "DUKINA PLAŽA U 11 KORAKA". Uostalom prošle godine nismo ni imali ozbiljan forum o Sitoniji, a sada ga imamo! Pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
mirarbi
Stvarno prelepa plaža. Primećujem i na ovim i na mnogim drugim slikama Sitonije, a isto sam uočila i uživo, da ima mnogo, kako se meni čini, divljih kampova. Kako je moguće da ih niko ne dira (ili ih diraju, ali ja to ne znam :)), tj. da ih niko ne prijavljuje turističkoj inspekciji, da im ne naplaćuju kazne, ne teraju u regularne kampove i sl.? Ne kažem da bih volela da ih neko dira, naprotiv, samo me zanima kako i zašto Grci tolerišu postojanje toliko divljih kampova na Sitoniji?
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11201
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 1
idi na dno idi na vrh
autor
boris
grupa: user
broj postova: 10
reputacija: 1

Dali ima neki asfaltirani put do ove plaze?


Komentari:

sitonijanadlanu
Ne, DUKINA PLAŽA je jedna od plaža do kojh se mora pešice, Nama je trebalo 10min32sek hoda pri čemu je pređen put od 504m krećući se prosečnom brzinom od 2,87km/h (podaci na osnovu GPS navigatora). Uputstvo za silazak Na DUKINU PLAŽU koje sam obećao postavljam ovih dana pa ćete videti i sami da nije ništa strašno, a najmanje što se mora uraditi za doživlja koji vas očekuje kada tamo stignete . Pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

10953
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 2
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

DUKINA PLAŽA u 11 koraka! (part 1)


DUKINA PLAŽA - Istočna obala Sitonije - Halkidiki

Kao što sam i obećao evo uputstva za efikasno pronalaženje DUKINE PLAŽE podeljeno u 11 jednostavnih koraka i fotografija dovoljno prirodnih repera kako bi spuštanje na ovaj biser istočne obale Sitonije bilo uspešno. Plaža nešto težeg pristupa, ali zato sa potpuno netaknutom prirodom i izuzetnim doživljajem uz mogućnost da  Sitoniju doživite na najautentičniji način i u društvu onih koji upravo u prirodi pronalaze inspiracije za uživanje.

Mesto gde su granice ljudskih sloboda nešto pomerene, ali sa dovoljno prostora i čak 4 uvale (dve velike i dve male) da pronađete deo baš po svojoj meri ili u skladu sa vašim željama.

Predlog da se ovde pojavite u svitanje kada se sunce lagano podiže iza Atosa mislim da ne mora posebno da ističem. Intenzivne boje, miris borovine, tirkizno more, pesak u stenovitom okruženju i vreme koje vam je na raspolaganju dok broj korisnika ovakvih mesta polako ne počne da se uvećava. Pa opet sve u granicama normale, daleko od gužve kakva se sreće na previše popularnim plažama tipa ORANGE BEACH. Dakle, najbolje od Sitonije, a uz malo truda. Pa da krenemo! 

Na lokaciji GPS(N 40.1255400/E 23.9640592) silazimo sa magistrale, desno ukoliko dolazimo iz pravca Sartija i parkiramo u hladu u šumi (slika 1). Preko puta magistrale postoji i regularan parking PAPP EDIT ali se isti plaća 5evra (tel.+30 23757/710 07). Svi koji ste u leto 2010. koristili putopis Sitonijanadlanu ovu GPS koordinatu već imate kao POI tačku, pod nazivom skretanje za MEGAPORTOKALI BEACH.

U nastavku akcije osvajanja DUKINE PLAŽE krenite puteljkom uz magistralu (slika 2) na sever koji posle 30-tak metara počinje lagano da skreće u desno udaljavajući se od puta (slika 3). Ovde se još uvek može nekim džipom, ali ne zadugo.

Uskoro nailazite na proširenje (slika 4) a od ove tačke se dalje mora definitivno pešice. Reper da ste na pravom putu neka vam bude ograda maslinjaka (slika 5) na koju nailazite nakon nekih 20-tak metara.

Nastavite kretanje uz ogradu maslinjaka ne udaljavajući se previše od nje. Ubrzo stižete i do njenog kraja (slika 6) gde se istovremeno završava "lakši" deo puta. Mali predah pa nastavljamo dalje...



DUKINA PLAŽA - Sitonija - parking u hladu - slika 1


DUKINA PLAŽA - Sitonija - puteljak uz magistralu - slika 2


DUKINA PLAŽA - Sitonija - staza kojom se udaljavamo od magistrale - slika 3


DUKINA PLAŽA - Sitonija - proširenje na kraju staze - slika 4


DUKINA PLAŽA - Sitonija - početak ograde maslinjaka - slika 5


DUKINA PLAŽA - Sitonija - završetak ograde maslinjaka - slika 6





Komentari:

mungosava
izgleda jednostavno, narocito uz opis i slike, a kako ste je vi pronasli? :)
napisano: 2012-03-03 20:03:48
sitonijanadlanu
Potez ARMENISTIS-KAVOUROTRIPES deo je Sitonije baš po našoj meri tako da je taj deo "obrađen" sa posebnijm zadovoljstvom i do najsitnijih detalja. Pri tom je naravno pronađen i optimalan prilaz sa kopna plažama u ovom nizu, a ovaj koji se prikazuje najjednostavniji i najkraći. U svakom slučaju na licu mesta postoji još dosta stazica kojima je moguć prilaz DUKINOJ PLAŽI ali ovaj je definitivno najsigurniji.
Nešto mi govori, draga koleginice da ćeš se ti ove godine među prvima u to i uveriti. Veliki pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Bokins
Izgleda jednostavno ali...prosle godine u junu mi je trebala pomoc od Sitonije...i tek onda sam je nasao... Nego treba Zoki jos neko uputstvo i za Favu mungosavi :)))... ovako kako si opisao Dukinu plazu
Inace imate i ovde neka uputstva: http://www.panoramio.com/photo/10448251
http://www.panoramio.com/photo/39679037 http://www.panoramio.com/photo/55601261
napisano: 2012-03-05 11:12:48
sitonijanadlanu
Boki druže, samo poslednji link se odnosi na Dukinu plažu, a postavku na Panoramio uradio je član ovog foruma fruska, tvoj sugrađanin koji je u leto 2011. najintenzivnije doživeo ovaj lokalitet. A što se tiče mungosave i Fave, ne brini lično ću se postarati da plaža koju si svima nama poklonio i ona dobije na najbolji način! Pozdrav za NS!
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Bokins
Poklonio jesam, ali zasluga je Kikisveta koja mi je otkrila dok sam bio tamo... a prolazio sam vise puta...a bila je blizu.... znaci, ove godine Fava i jos jedna uvalica koju sam ranije spominjao (a bio i prosle godine na njoj) cu otkriti posle mora.... Sto se tice slika sa Panoramio, pokazuju uvalice kod Dukine plaze.. treba samo uvelicati mapu .
napisano: 2012-03-06 09:44:10
mungosava
toliko su pricali o toj 2012. godini...sad znam da ce i meni biti nezaboravna :) hvala :)
napisano: 2012-03-08 21:40:50

11173
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 3
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

DUKINA PLAŽA u 11 koraka! (part 2)



Dukina plaža - prva uvala - Sitonija

Kada se stigne do kraja ograde maslinjaka od ove tačke postoje tri načina za silazak do same plaže. Ovom prilikom u slici i reči vam prikazujem najjednostavniji i najlakši. U tom smislu nastavite samo pravo i posle 10-tak metara bićete na poziciji koju prikazuje  (slika 7).

Dakle sasvim očigledan pravac kretanja uglavnom po stenovitom i čvrstom tlu. Sa svakim novim pređenim metrom stazica se sve više približava obali i more sa svojom karipsko-tirkiznom bojom već počinje da dominira sa vaše desne strane (slika 8). A sve je više i borova tako da miris četinara postaje sve intenzivniji. Naravno tu su i cvrčci koji remete apsolutnu tišinu ili huk vetra.

U nastavku kretanja teren sve više počinje da se spušta ka obali (slika 9), na pojedinim delovima ima i dosta strmina pa ovde malo obratite pažnju pogotovo na mestima gde su kiše nanele zemlju preko kamene podloge pa zna da bude i malo klizavo.

Neposredno pred ciljem nailazite na poslednje uzvišenje pod borovima na kojem uobičajeno stoji šator jednog od mnogih domaćih ljubitelja ovog lokaliteta. Može mu se pa ovu najbolju poziciju zauzme još u aprilu i uživa do kraja oktobra. E, blago njima kada im je sve ovo dostupno kad god požele i bez velike muke.

Pozdrav za Dimitrisa pa kraj njega udesno prirodnim stepenicama malčice dorađenih ljudskom rukom ka prvoj uvali DUKINE PLAŽE, alpinističkim metodama samo pravo ka drugoj mini uvalici odnosno blago ulevo preko još malo stena (slika 10) direktno na najveću, treću uvalu (slika 11) DUKINOG kvadra kompleksa.

ÄŒetvrta mala uvalica nalazi se odmah posle treće. E ova je rezervisana za moju Duku pa vas molim da konzumaciju ovog nadprosečnog zadovoljstva ograničite na prve tri. HVALA!

Za korisnike napredne tehnologije satelitske triangulacije kod je GPS(N40.1289471/E23.9591383) mada siguran sam da i bez ovog parametra nećete imati nikakvih nedoumica na terenu.

Na kraju samo da napomenem da sa sobom obavezno ponesete vodu kao vas ne bi žeđ pre planiranog termina naterala na povratak. Plaža ima mnogo borovine u svom zaleđu pa vrlo lako možete "pobeći" od vreline kada je sunce u zenitu, na plaži je lepo tokom celog dana, izjutra najlepše i najkolorističnije,  vrlo magično u poslepodnevnim časovima, veoma inspirativno noću. Pa odaberite svoj termin dolaska ali isplanirajte i povratak za koji s obzirom da se uglavnom ide uzbrdo treba nekih 15-tak minuta.

A onda sa mesta gde ste onomad ostavili auto levo na magistralu pa pravac SARTI ili desno pa put ARMENISTISA ili dalje ka mestu VOURVOUROU! 



Dukina plaža - početak "utabane" staze - (slika 7)


Dukina plaža - sve bliže moru i obali - (slika 8)


Dukina plaža - početak stmijeg dela spusta - (slika 9)


Dukina plaža - poslednji metri pred treću uvalu - (slika 10)


Dukina plaža - treća uvala plaže - (slika 11)




Komentari:

mungosava
kad duka nije na plazi...mogu li imenjakinje da je koriste? msm samo da bi oterali one koji nisu obavesteni da je plaza rezervisana :)
napisano: 2012-03-08 21:45:12
sitonijanadlanu
Feel free to enjoy the paradise!
napisano: 2012-03-08 21:53:37
pajamen
sto bi rekla moja zena ..ovde samo fale zmije .....jel ima zmija u vasim avanturama?
napisano: 2012-03-09 06:43:17
sitonija
Kada se priroda i njeni zakoni dobro upoznaju mogućnosti za nova sazananja se drastično uvećavaju, a u tom slučaju prolazak ovakvim terenom daleko je od avanture. Baš me interesuje kakav bi komentar vaše supruge bio kada su u pitanju plaže MILOS i AGIOFILI na Lefkadi, dve od TOP i vrlo posećenih plaža iako na putu do njih ima i zmija i paukova i kaktusa. Srećom na Sitoniji postoji najmanje 40-tak plaža gde se kolima može doći do same vode. Ali kad bolje razmislim tu se povremeno pojave ose, insekti... Baš začaran krug, zar ne? Kažem ja upoznajte prirodu i njene zakone i tada neće biti nikakvih neprijatnih iznenađenja.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
mungosava
ako se racunaju i kineski horoskopski znaci...evo ja se prijavljujem :) dakle jedna zmija ce sigurno biti, a ako mi se sitonija pridruzi, to su vec dve :)


napisano: 2012-03-09 19:43:46
mungosava
milos probala...fantastican je dozivljaj stici do te plaze, preko brda, "kozjim" stazama, pa kad sa vrha ugledas plazu...nezaboravno!
napisano: 2012-03-09 19:45:53
sitonijanadlanu
Prilično daleko od Sitonije ali fantastično i pored komplikovanog pristupa u sva tri slučaja. Uživajte!



Milos beach - Agios Niktas - Lefkada


Agiofili beach - Vassiliki - Lefkada


Dukina plaža - Lefkada


napisano: 2019-02-05 21:34:14
mungosava
duka je srecna zena :) verujem da je zasluzila da neke od najlepsih plaza grcke nazoves po njoj :)
napisano: 2012-03-09 21:11:23

11204
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 4
idi na dno idi na vrh
autor
mungosava
grupa: user
broj postova: 36
reputacija: 2

DUKINA plaza u maju :)

Uz prave informacije, a sa opisom i detaljima kakve je Zoran gore postavio, lako je pronaci ovu neverovatnu plazu. Jos je lakse ako vas povede neko ko zna gde je :)

Stazom kroz sumu i zbunje, uz laganu setnju i nazire se cilj.


Trud se isplatio. Prva od uvala.


Druga, manja, ali dovoljna za dva satora :) Kad bi trebalo doci da bi zauzeli ovaj mali raj? U martu? :)


A severnije, pogled na ovu prirodnu lepotu. Nekoliko uvala u nizu...


Procepom izmedju dve stene, lagano i oprezno, pravo na pesak, nezaboravno :)


Treca uvala, prilicno velika, pesak bozanstven, more nestvarne boje. Plaza je bila prilicno posecena. Nije me iznenadilo, ovakvo nesto se ne moze sakriti, a ni zaboraviti, ni zaobici. Cak ni nesto tezi prilaz ne predstavlja problem. Rado bih provela x dana i noci u ovom raju :)


Cetvrta uvala, mala, skrivena od pogleda, izmedju stena, kutak za uzivanje. 


U nastavku ima i peta uvala, jos manja, dovoljno velika za dvoje, ali je vec bila zauzeta :) 




I naravno...uzivala sam :)


Sad mi je jedini problem odluciti se i postaviti samo par fotografija :)



Povratak, tek jos jedan izazov i dozivljaj vise :) 


I spustamo se na prvu uvalu. Sad vec postajem zavidna :) Upijam svaki miris, boju, oblik, zvuk...ali necu ostati dovoljno dugo :(  nemam sator :)



Priroda je ovde bas bila izdasna.


Neobicne stene, sto ih duze gledam sve vise novih oblika i detalja vidim.




I mooorreeee...



Nezaboravno...



Nista ovde nije obicno, svaka stena, drvo, boja mora, sve je fantasticno!




Odlazim...ali samo da bih mogla da se vratim :)



A plazu cu lako pronaci :)




11242
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 5
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

DUKA na DUKINOJ PLAŽI

Poslednji boravak na Sitoniji bio je u najvećoj meri posvećen najzaslužnijoj za otkrivanje meni najlepše i najvrednije plaže Sitonije, a koja i nosi njeno ime. Osim nekoliko odlazaka na plažu sa kopna i uživanja u svim poznatim dimenzijama posebna radost bio je i izlet Robinzon koji je Duku doveo na njenu plažu ali sa mora.

Božanstveno mesto na kojem po ko zna već koji put nastaju impresije koje se pamte, DUKINA PLAŽA i za nas definitivno najbolje od Sitonije!




Dukina plaža - Duka na Dukinoj plaži


Dukina plaža  - Duka na trećoj uvali Dukine plaže


Dukina plaža  - povratak iz raja na Sitoniji





Dukina plaža  - Robinzon izlet i zaustavljanje na Dukinoj plaži


Dukina plaža  - nestvarna boja mora


Dukina plaža  - uživanja najviših nivoa




Komentari:

mungosava
Divno! Uzivajte :)
napisano: 2012-07-17 18:15:32

11166
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 6
idi na dno idi na vrh
autor
Altech
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Neos Marmaras je moj ovogodisnji izbor za odmor. Prvi put cu leptovati u Grckoj, interesuje me ima li nudistickih plaza u Neos Marmarasu ili njegovoj blizoj okolini. 


Komentari:

sitonija
Prave nudističke plaže nalaze se u mestima Kalamitsi i Sarti, a u tu svrhu koriste se i plaže Griavas, Agridia, Ahlada, Dukina, Banana...
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11138
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 7
idi na dno idi na vrh
autor
veca
grupa: user
broj postova: 8
reputacija: 1

Dukina plaza izgleda fantasticno, a mogu da zamislim kako je uzivo. Bas mi je zao sto necu moci da se uputim u trazenje iste, jer idemo sa malim detetom, a to bi za nju bilo bas mrcvarenje. 
Koje plaze mi preporucujete, s ozirom na dete od 3,5 godina?




Komentari:

sitonija
Verujte mi na reč, prilaz Dukinoj plaži nije ništa strašno, a svakako uzmite u obzir i činjenicu da izlet ROBINZON svoje prvo zaustavljanje ima upravo na ovom mestu. Plaže sa odličnim uslovima za boravak male dece su: KLIMATARIA i TORKOLIMNIONAS u zalivu Sykije, kao i plaže mesta KALAMITSI, na zapadnoj obali to su DESTENIKA, LIKITHOS, SPATHIES, AGIOS IOANNIS, a na istočnoj LAGONISI, KARIDI, ARMENISTIS, PLATANITSI, SARTI BEACH.
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11106
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 8
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

DUKINA PLAŽA - USKRS - 5.maj 2013

Nakon veličanstvenog uvoda u veliki praznik  kojem su prošle noći u crkvi u Sartiju prisustvovali gotovo svi meštani rano jutros počastio sam sebe odlaskom na najlepšu plažu Sitonije. Mesto gde su nastajale najintenzivnije impresije u mom životu zatekao sam u izuzetnom stanju, a vedar dan, bisto tirkizno more i intenzivne boje samo su dodatno potvrdile reputaciju ovog rajskog mesta. I najvažnije plaža je danas bila SAMO MOJA! Par fotografija za sve vas, a poseban pozdrav i poljubac za Duku po kojoj ovo mesto i nosi ime. Inače temperatura površinskog sloja mora u Sartiju trenutno iznosi između 15-20 stepeni tako da je sezona kupanja već počela. Naravno nije to još onaj pravi filing ali sve dok traje lepo vreme oni koji su sada ovde uživaju u sunčanju i kupanju. tako će biti do četvrtka kada se ovde predviđa prolazno pogoršanje vremena.












 



Komentari:

mungosava
FANTASTICNO!!! To volim i bas tako zamisljam idealnu plazu...prelepu i praznu!!! Uzivaj Zoki.
napisano: 2013-05-05 15:02:17
veca
Prelepo je....jos samo da stignemo. Mungosava ce opet put SITONIJE? Verni turista?
napisano: 2013-05-06 10:49:41
veca
Skoro svaki dan sam na sajtu i ne mogu da se nagledam lepote, a informacije koje nam Zoki daje su od velike koristi, prosto osecam kao da sam vec tamo....
napisano: 2013-05-06 10:51:05
unkamunka
Pozdrav! Videla sam ove fotografije Dukine plaze i odusevljena sam, volimo ovakva mesta, zanima me koliko je udaljen najblizi smestaj posto putujemo autobusom, iz tog razloga ograniceni smo na okolinu u precniku od 2 km, fotografije su me opcinile pa ako mozete da nam pomognete oko preporuke smestaja, prvenstveno ako postoji polupansion, ako ne onda bilo kakvu drugu preporuku. Hvala!
napisano: 2015-12-03 18:02:56

11065
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 9
idi na dno idi na vrh
autor
Soraya
grupa: user
broj postova: 2
reputacija: 1

Koliko daleko je Dukina plaža od Sartija?


Komentari:

sitonija
DUKINA PLAŽA se nalazi 7,5km severno od Sartija, otežanog je pristupa i mora se jedasn deo puta ići pešice.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
Soraya
Hvala :)
napisano: 2013-07-19 05:25:34

11025
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 10
idi na dno idi na vrh
autor
stefan
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Juce sam bio sa porodicom na takozvanoj Dukinoj plazi i neprijatno iznenadjenje...Na plazi su bili na sve 4 uvale neki kao kamperi a po meni su to bili neki beskucnici.Razvucene neke folije i najloni na sred plaze,sve su zauzeli a dok smo prilazili plazi katastofa,njihov wc je bio prisutan svuda.Zao mi je jer sam ljubitelj netaknute prirode,i plaza je stvarno jako lepa,ali moj savet ne vredi truda do nje jer okupirali su je beskucnici a ne kamperi.Juce sam citajuci uputstvo za odlazak na ovu plazu bio sav uzbudjen jer sam ocekivao raj a ono tesko razocarenje,pa ako jos neko planira da obidje ovu plazu bolje da iskoristi to vreme za odlazak na neku drugu plazu.


Komentari:

sitonija
Baš neverovatno kako isto mesto u zavisnosti od trenutka može pokrenuti toliko različite impresije. Dukina plaža jeste izuzetna i po meni najlepša na Sitoniji, ali to je subjektivan stav jer ja sam ovu plažu baš po mojoj meri i otkrio i dao joj ime. Ko želi doći će ovde, a ko ne želi ima na raspolaganju još 124 plaže Sitonije. A ljude koje pominjete nisu beskućnici već ljudi koji na ovoj plaži borave svakog leta, ovo je "njihovo" mesto i ovde ih je bilo pre nego što su turisti i počeli da zalaze na ove lokalitete.
napisano: 2019-02-05 21:34:14
sitonija
Juče 27. jula 2014 održan je još jedan izlet Robinzon uz obavezno zaustavljanje na Dukinoj plaži. Iako je bio dan vikenda plaža je bila gotovo prazna osim stotinjak naših gostiju koji su uživali u kupanju u prelepom tirkiznom moru na nekih 30-tak metara od obale. A po povratku na brod bili su jednoglasni, "rajsko mesto".

 

napisano: 2019-02-05 21:34:14

11167
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 11
idi na dno idi na vrh
autor
Vladaas
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Planiram da za nekoliko dana posetim Dukinu plazu i provedem na njoj koju noc. Interesuje me kakvi su uslovi za ribolov, tj. na koliko metara od obale krece malo veca dubina?


Komentari:

sitonija
Dukina plaža nema plićak, već nakon 5-6m dubina je oko 2,5m, a za pecanje je vrlo pogodan stenoviti deo oko četvrte uvale. Inače mesta za kampovanje na samoj plaži praktički nema jer je velika gužva ovih dana, ali u zaleđu plaže pod borovima može se pronaći neko lepo mesto. Evo i slike situacije na prvoj uvali danas 14. avgusta


napisano: 2019-02-05 21:34:14

11080
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 12
idi na dno idi na vrh
autor
mary
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

mene zanima kako da se  mi koji nemamo GPS orjentisemo i najlakse  nadjemo plazu..gde tacno skrenuti......mi smo se vodili  time da je do Orange plaze 6km....pa smo isli jos 1.5 km i tacno stigli do nekog skretanja....tu ostavili kola.....videli i neku ogradu ali nije bilo to to.....isli ..isli isli....i stigli do mora, ali to uopste nije bilo toliko blizu i tamo nije bilo uvala....pri povratku sreli i neke ljude  koji takodje nisu nasli plazu kao i mi....tu smo jos pet dana i voleli bi da je pronadjemo...ako biste mogli da nam preciznije kazete kako doci do nje....koje je to skretanje od Orindza po redu i da li je Dukina plaza neposredno posle Orindza ili jos dalje? unapred hvala...


Komentari:

sitonija
Svratite večeras do agencije SITHON/ASTRA TRAVELA na velikom parkingu pa ću vam objasniti lično. Pozdrav!
napisano: 2019-02-05 21:34:14

11001
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 13
idi na dno idi na vrh
autor
Dzontricka
grupa: user
broj postova: 1
reputacija: 1

Pozdrav svima na forumu :)
Muz i ja smo pronasli ovu plazu upravo na ovom sajtu i dosli smo do nje ne znajuci da na ovom forumu postoje detaljna uputstva. Kako nismo lenji i zeljni smo avanture uputili smo se ka plazi i pitali se da li vredi ici ovim kozjim stazama... Verujte mi vredi! Toliko nam se dopalo da smo skoro celo svoje letovanje proveli na ovom rajskom mestu. Ono sto je jos interesantnije - kada smo stigli, tu su bili samo kamperi-nudisti i kako nismo zeleli da se odreknemo rajskog uzivanja primenili smo onu staru "ako ne mozes da ih pobedis pridruzi im se". Jednostavno smo pomislili da je iskljucivo nudisticka plaza i da bi bilo nekulturno da se mi kupamo obuceni :) I tako smo proveli svojih 12 dana letovanja kao nudisti po prvi put u zivotu i napunili smo baterije kao nikada do tad na bilo kom letovanju. Ove godine planiramo isto... Ne preporucujem plazu ljudima koji nisu open-minded i koji ne znaju da cene prirodne lepote. Jedva cekam ponovni susret sa Dukinom plazom :)



Komentari:

sitonija
Drago mi je da su impresije pozitivne, a siguran sam da su energetske dopune sada mnogo potpunije. Ova plaža je plaža slobodnog izbora pa kako ko želi, ali potpuno sjedinjavanje sa elementima koje ova rajsko mesto poseduje moguće je samo na način kako ste i vi odabrali. Pozdrav!


napisano: 2019-02-05 21:34:14

11019
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 14
idi na dno idi na vrh
autor
sitonija
grupa: admin
broj postova: 527
reputacija: 1

DUKINA PLAŽA - 22. decembar 2015.

Å ta se moglo očekivati od meni najlepše plaže Sitonije u jednom izuzetno lepom danu osim... PRELEPO... 

Sitonija Sarti Dukina plaža

Sitonija Sarti Dukina plaža

Sitonija Sarti Dukina plaža

Sitonija Sarti Dukina plaža

Sitonija Sarti Dukina plaža




11065
Post napisan: 2019-02-05 21:37:03
Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA - Post broj: # 15
idi na dno idi na vrh
tema: Plaže - Dukina plaža - DUKINA PLAŽA
Sitonija idi na index tema
strana 1 od 1

Broj korisnika foruma: članovi: 1456
administratori foruma: sitonijanadlanu thalassa


copyright by sitonijanadlanu/forum 2012-2024 / powered by sitonijanadlanu.com